Sellossa on jalo, kaunis ääni

Musiikkikoulussamme tarjotaan sellonsoitonopetusta kaiken ikäisille ja tasoisille oppilaille. Tunnin pituuden saa itse valita ja oppitunti on pääsääntöisesti kerran viikossa (tai aikuisoppilaan niin halutessa joka toinen viikko, ks. hinnasto).

Sello on jousisoitin, jossa on kauniin pehmeä matala ääni. Lisäksi sellon ääniala on todella laaja, minkä ansiosta se soveltuu erinomaisesti yhteissoittoon ja monenlaisen musiikin esittämiseen. Sello-oppilaillemme (myös aloitteleville) onkin tarjolla yhteissoittoa viulistien ja pianistien kanssa.

Oppilassellojen hinnat vaihtelevat n. 500-3000 € välillä. Selloja voi ostaa jousisoitinliikkeistä tai yksityisiltä henkilöiltä. Musiikkikoululta voi myös tiedustella pienelle aloittajalle sellon vuokrausmahdollisuutta lyhyeksi aikaa (1-2 kk).  Vaikka sello on arvokas soitin, hyvin pidettynä sen arvo säilyy jälleen myytäessä.  Soittoharrastuksen kannalta on tärkeää, että soitin on laadukas. Tämän vuoksi sello on syytä ostaa aina opettajan avustuksella.

Sello-oppilaat soittavat mukana musiikkikoulumme 30-vuotisjuhlaorkesterissa marraskuussa 2014.

Suzuki-sellotunnit 3-7-vuotiaille

Suzuki-selloryhmässä opetus perustuu kuuluisaan japanilaiseen menetelmään, jossa opettajana on erityisesti Suzuki-pedagogiikkaan perehtynyt lisensoitu sellonsoitonopettaja. Menetelmän keskeisimmät piirteet ovat musiikin oppiminen kuuntelemalla, varhainen aloitusikä (yleensä 3-7-vuotiaana), harrastamisen sosiaalisuus, positiivinen palaute ja eteneminen oppilaan omassa tahdissa. Elämyksellisyyden lisäksi opetuksessa kiinnitetään tarkasti huomiota myös teknisiin perusasioihin, kuten jousi- ja sellokäden oikeisiin asentoihin. Oppilaan yksityisoppitunti on kerran viikossa ja ryhmätunti kerran kuussa. Vanhemmat ovat mukana tunneilla, sillä heidän osuutensa kotiharjoittelun ohjaajana on tärkeä. (Huom! Suzuki-selloryhmään osallistuminen ei edellytä vanhemmalta aiempia musiikkiopintoja!).