Nokkela nokkahuilu

Nokkahuilua voi suositella kenelle hyvänsä, mutta se on erinomainen valinta mistä tahansa puhaltimesta haaveilevan ensimmäiseksi soittimeksi 6-9 vuoden iässä. Aloittelija saa nokkahuilusta äänen helposti ja oikean puhallustekniikan oppii nopeasti. Ääni on kaunis ja konstailematon. Nokkahuilu on erittäin edullinen soitinhankinta, sillä soittimien hinnat vaihtelevat muutamien kymmenien eurojen välillä.

Opiskelijan on mahdollista suorittaa yleisen käytännön mukaisia tasosuorituksia tai harrastaa musiikkia muuten vain – omaksi ja toisten iloksi. Oppitunti on pääsääntöisesti kerran viikossa ja sen pituuden saa itse valita. Lukukausimaksu määräytyy tunnin pituuden mukaan. Lukukausien lopussa on kaikilla oppilailla mahdollisuus esiintyä päätöskonserteissa, mikä on hyvää esiintymisharjoitusta koko elämää varten.

Aloita uudella edullisella Fife-huilulla

Näppärä Fife-huilu on kooltaan pieni ja kevyt, ja se muistuttaa ulkonäöltään vähän piccolo-huilua. Fifea soitetaan kuten tavallistakin huilua, poikittain, ja puhallus tapahtuu samalla tavalla. Niinpä huilunsoittoon tutustuminen Fifen kanssa sopii lapselle hyvin, sillä kannateltavana ei ole heti perinteisen huilun painoa. Fifea voidaan käyttää soitonopiskelun alussa pari viikkoa tai lapsen koosta riippuen niin kauan kuin tarpeellista. Huiluun siirtyessä soiton perusteet ovat tuttuja, ja siirtyminen isompaan instrumenttiin käy sutjakkaasti. Huilunsoiton voi aloittaa fifella n. 6-7 vuoden iässä, ja se on hankintahinnaltaan ainoastaan n. 10€.

Entäpä sitten huilunsoitto?

Huilu on eräs maailman vanhimmista ja suosituimmista soittimista, jonka upeasti helisevä ääni houkuttelee soittajaa tavoittelemaan huilulle ominaista taiturillista tekniikkaa. Puhaltimien soittaminen vahvistaa keuhkoja ja kehittää soittajalle oikeaa hengitystekniikkaa. Kaikkien orkesterisoittimien tapaan huilu on hyvin sosiaalinen soitin ja erilaisiin kokoonpanoihin pääsee varmasti mukaan.

Aloittelijalle sopivien huilujen hinnat ovat noin 700 eurosta ylöspäin, joten kustannukset esimerkiksi pianon hankkimiseen nähden ovat tässäkin edulliset.

Huilunsoitonopettaja Teea Kokkonen soittaa duettoa oppilaan kanssa musiikkikoulumme 30-vuotisjuhlakonsertissa marraskuussa 2014.